123-ият в световната ранглиста изхвърли №1 Новак Джокович на тенис турнира

...
123-ият в световната ранглиста изхвърли №1 Новак Джокович на тенис турнира
Коментари Харесай

123-ият в света изхвърли Новак Джокович в Индиън Уелс

123-ият в международната ранглиста изхвърли №1 Новак Джокович на тенис шампионата в Индиън Уелс (САЩ).

Играещият като " лъки неудачник " Лука Нарди би сърбина с 4:6, 6:3, 3:6. Нарди ще срещне в четвъртия кръг американеца Томи Пол, пишу Българска телеграфна агенция.

В момента на 123-о място в подреждането на АТР, италианецът се трансформира в най-слабия конкурент, побеждавал Джокович на шампионат от АТР 1000 Мастърс сериите или " Голям шлем ". Нарди направи 6 аса в мача, приключи 16 уинъра в последния сет, против единствено два на петкратния първенец от шампионата Джокович, който има 98 победи в Тура, от които 24 в Шлема. А 36-годишният сърбин не беше играл на тези кортове от 2019-а година, след което не беше позволен от американските управляващи поради отвод да се съобрази с американските условия за предварителна защита против КОВИД-19.

Докато Джокович беше извънредно нехаен, Нарди беше изострен при сервисите и върнатите топки, препускаше из корта и нанасяше сервизи и форхенди, с цел да победи 24-кратния първенец от Големия шлем. След края на мача 20-годишният италианец не можеше да си откри място от наслада, откакто е победил тенисист, който е бил негов кумир.

" Не знам по какъв начин си въздържам нервите и в този момент, и по време на срещата. Мисля, че се случи някакво знамение, тъй като аз съм едно момче на 20 години. разположен съм на място след 100-ото в ранглистата и да победя Новак?! Леле, луда работа е ", радваше се Нарди.

Самият Джокович одобри провалянето много умерено и го изясни метафизичен пред публиката: " Всичко е наред. Ти доста добре знаеш, че това е част от спорта. Трябва да го приемеш за обикновено. Понякога биеш, от време на време губиш. Но повече съм сюрпризиран от моето равнище на игра, което беше в действителност, в действителност неприятно. А той нямаше какво да губи и сподели качества, че може да стане страховит състезател ", приключи Джокович.

Томи Пол, който ще би трябвало да спре намиращия се на върха на щастието Лука Нарди, стигна до четвъртия кръг след 6:4, 6:4 над Юго Юмбер (Франция). Първата ракета на Англия Камерън Нори е другата звезда, която изненадващо трябваше да се елементарни с присъединяване си. Той беше съкрушен от френския деец Гаел Монфис с 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), 6:3. Нори беше спечелил първия сет с тайбрек, след което поведе с 3:0 гейма във втория и по всичко изглеждаше, че ще се класира. Но настъпи внезапен срив в играта му от този миг нататък. Монфис сподели необикновено показване в тайбрека на втория сет, който завоюва точка със сервис под мишница, преди да завоюва сета в края на зашеметяваща серия от 31 удара.

37-годишният Монфис вложи и много страст в мача, предизвиквайки публиката да го поддържа със себераздаването си. Сега той чака Каспер Рууд, който в профил на същия стадий от шампионата Артур Филс, 19-годишен французин. Рууд завоюва без особени компликации с 6:2, 6:4.

Намиращият се на 7-о място в ранглистата на шампионата Холгер Руне (Дания) се оправи с Лоренцо Музети (Италия) с 6:2, 7:6 (5). Иржи Лехечка (Чехия) в профил номер 5 в ранглистата Андрей Рубльов, откакто постави от първата минута цялостен надзор върху мача. Лехечка направи по един пробив във всеки сет и отрази опциите на руснака за рибрейк, което се оказа изцяло задоволително.

По-рано през днешния ден Григор Димитров продължи напред към четвъртия кръг след триумф в два сета над Адриен Манарино (Франция) с 6:3, 6:3 и там ще срещне Даниил Медведев (Русия), който се оправи със Себастиан Корда (САЩ) с 6:4, 5:7, 6:3.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР